Bästa Airfryer 2023

Uppdaterad 20 mars 2023

Är du på jakt efter en ny och innovativ köksapparat men är osäker på vilken airfryer som ska passa just dig bäst? Du är inte ensam. Airfryers har blivit ett populärt val för matlagning på ett hälsosammare sätt, eftersom de använder luft istället för olja. Men med så många olika alternativ på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som är rätt för dig. I den här artikeln kommer vi att titta på viktiga funktioner att överväga, de bästa airfryersna på marknaden och tips för hur man använder en airfryer för att få det bästa resultatet.

Bäst i test

Onyx Cookware™ Airfryer

Onyx Cookware™ Airfryer
Vårt betyg:
Omdöme: 4.8 av 5
4,8
Köp
Köp nu hos
på Onyx Cookwares hemsida
Egenskaper
Kapacitet
5 liter
Program
8 st
Storlek
27x28x31 cm
Varmhållning
Nej
Prisklass
Mellan
Varför vi valde den

Som en person som har testat och använt Onyx airfryer kan jag säga att jag verkligen gillade dess kompakta storlek, trots att den har en lika stor kapacitet som konkurrenterna. Det gjorde det lätt att få plats med den i mitt kök och jag behövde inte oroa mig för att det skulle ta upp för mycket utrymme.

Jag var också imponerad av hur effektivt den tillagade maten, Pommes frites, kyckling och grönsaker blev allt jämnt tillagat och hade en fantastiskt bra smak och härligt konsistens. Jag gillade också de förinställda matlagningsprogrammen, vilket gjorde det enkelt för mig att tillaga olika rätter utan att behöva gissa på tid och temperatur.

En annan sak jag gillade var den non-stick beläggningen på korgen, det gjorde det lätt att rengöra efter användning och hittils har inget jag lagat bränt fast.

Men det fanns en sak som jag inte gillade med Onyx airfryer, det var att jag inte kunde se maten under matlagningen eftersom det inte finns någon glaslucka. Jag fick använda mig av den inbyggda tidtagaren och kontrollera maten manuellt för att se om den var klar eller ej.

Sammantaget är Onyx airfryer en kompakt och kraftfull luftfriterare som erbjuder en hälsosammare matlagning med många praktiska funktioner.

Läs hela recension av Onyx Cookware™ Airfryer.

Produktdetaljer
 • Kompakt design som passar lätt in i köket
 • Mångsidig med en mängd olika förinställda matlagningsprogram
 • Möjlighet för en hälsosammare matlagning.

Cosori Premium Airfryer

cosori premium
Vårt betyg:
Omdöme: 4.6 av 5
4,6
Köp
Köp nu hos
på Cosoris hemsida
Egenskaper
Kapacitet
5,5 liter
Program
11 st
Storlek
30x30x32 cm
Varmhållning
Ja
Prisklass
Premium
Varför vi valde den

Som en person som har testat Cosori Premium Airfryer kan jag säga att jag verkligen gillade dess snabba och jämna tillagning. Luftteknologin gjorde det lätt att få ett perfekt resultat varje gång, och jag gillade verkligen att jag kunde tillaga en mängd olika rätter med minimal eller ingen användning av matolja.

Jag tyckte också att det var snyggt att ha på köksbänken, den har en modern och stilren design som jag gillade. Jag hittade att den var enkel att använda, med en digital kontrollpanel och en inbyggd tidtagare.

Priset kanske är lite i överkant, men med tanke på alla funktioner och den höga kvaliteten tror jag att det är värt det. Sammantaget är Cosori Premium Airfryer en utmärkt airfryer för dem som söker en snabb, jämn och mångsidig matlagning med enkel användning.

Läs hela recensionen av Cosori Premium airfryer.

Produktdetaljer
 • Enkel och elegant design
 • Enkel rengöring med en non-stick beläggning på matlagningskorgen
 • Digital kontrollpanel och inbyggd timer för enkel tillagning

Bästa premiumvalet

Philips Avance Collection Airfryer XXL

philips airfryer xxl premium
Vårt betyg:
Omdöme: 4.3 av 5
4,3
Köp
Köp nu hos
på Elgigantens hemsida
Egenskaper
Kapacitet
7,3 liter
Program
5 st
Storlek
32x43x31 cm
Varmhållning
Ja
Prisklass
Premium
Varför vi valde den

Som en person som har testat Philips Avance Collection Airfryer XXL kan jag säga att jag verkligen gillade den mycket stora kapaciteten, det gjorde det lätt att tillaga mat till en stor familj eller för att göra matlådor till en vecka.

Designen var lite tråkig, den såg inte lika modern ut som andra airfryers jag har sett. Men handtaget var bekvämt och maskinen var lätt att använda, med en digital kontrollpanel och en inbyggd tidtagare.

Jag noterade dock att tillagningen blev lite ojämn när jag fyllde korgen till max, det kan vara bra att hålla koll på det och fördela maten jämnt för att få ett bra resultat. Sammantaget är Philips Avance Collection Airfryer XXL ett bra val för dem som söker en airfryer med en mycket stor kapacitet och enkel användning.

Läs hela recensionen av Philips Avance Collection Airfryer XXL.

Produktdetaljer
 • Mycket stor matlagning kapacitet som räcker för 6 personer
 • Kraftfull luftteknologi ger snabba och jämna resultat
 • Mångsidig med en mängd olika förinställda matlagningsprogram

Bästa billiga

Nedis XXL Varmluftsfritös

nedis airfryer
Vårt betyg:
Omdöme: 4.2 av 5
4,2
Köp
Köp nu hos
på Webhallens hemsida
Egenskaper
Kapacitet
6,5 liter
Program
12 st
Storlek
32x32x35 cm
Varmhållning
Nej
Prisklass
Budget
Varför vi valde den

Som en person som har testat Nedis airfryer kan jag säga att den ger lite sämre resultat jämfört med andra dyrare märken, men det är förväntat med tanke på att den kostar betydligt mindre.

Jag tyckte dock att det var den mest prisvärda airfryern jag har testat. Den har fortfarande tillräckligt med kraft och funktioner för att tillaga en mängd olika rätter och till och med göra matlådor till en vecka.

Jag tyckte också att den var lätt att använda och rengöra. Designen är enkel och elegant.

Sammantaget är Nedis airfryer ett bra val för dem som söker en billig men ändå prisvärd airfryer med bra funktioner för att tillaga en mängd olika rätter.

Läs hela recensionen av Nedis XXL Airfryer.

Produktdetaljer
 • Prisvärd airfryer med bra funktioner för att tillaga en mängd olika rätter
 • Lätt att använda till många olika maträtter
 • Enkel och elegant design

Snyggast design

Philips Essential Airfryer XL

philips essential
Vårt betyg:
Omdöme: 4.1 av 5
4,1
Köp
Köp nu hos
på Webhallens hemsida
Egenskaper
Kapacitet
Program
Storlek
Varmhållning
Prisklass
Mellan
Varför vi valde den

Som en person som har testat Philips Essential airfryer kan jag säga att det är en bra airfryer i mellanklassen som gör sitt jobb på ett bra sätt. Den har en enkel och stilren design som passar in i de flesta kök.

Jag tyckte också att den var mycket enkel att använda, med en digital kontrollpanel och en inbyggd tidtagare. Den har även en bra matlagning kapacitet som räcker för en familj på 4.

Rengöringen var också smidig, med en non-stick beläggning på korgen som gjorde att maten inte brände fast. Det gjorde det lätt att rengöra den efter användning.

Sammantaget är Philips Essential airfryer ett bra val för dem som söker en airfryer i mellanklassen med bra funktioner för att tillaga en mängd olika rätter, enkel användning och smidig rengöring.

Läs hela recension av Philips Essential Airfryer XL.

Produktdetaljer
 • Enkel och stilren design som passar in i de flesta kök
 • Mycket enkel att använda, med en digital kontrollpanel och en inbyggd tidtagare
 • Prisvärd och bra prestanda i mellanklassen

Köpguide

När du ska hitta den bästa airfryer för dina behov är det viktigt att du överväger följande funktioner:

Storlek

Det är viktigt att tänka på hur mycket plats du har i ditt kök när du väljer en airfryer. Om du har begränsat med utrymme, kan det vara lämpligt att välja en mindre modell. Men om du har mer utrymme och lagar mat till en större familj, kan en större airfryer vara ett bättre val. Dessa större modeller har ofta en högre kapacitet, vilket innebär att du kan tillaga mer mat på en gång.

Temperatur och program

En viktig funktion att överväga är airfryerns temperaturintervall och förinställda matlagningsprogram. En airfryer med en högre temperaturintervall ger dig möjlighet att tillaga en mängd olika rätter och recept, medan förinställda matlagningsprogram kan göra det enklare för dig att få ett perfekt resultat varje gång.

Extra funktioner

Extra funktioner som digitala kontroller eller en beläggning som gör det enklare att rengöra kan vara praktiska att ha. Detta kan göra det enklare för dig att övervaka matlagningen och rengöra efteråt. En airfryer med inbyggd klocka och timer kan också vara användbar, så att du kan hålla koll på matlagningstiden.

Kapacitet

Kapacitet är en annan viktig faktor att överväga, tänk på hur många portioner du brukar lagar mat till. Om du lagar mat till en familj med flera medlemmar, kan det vara lämpligt att välja en airfryer med en högre kapacitet. På så sätt kan du tillaga mer mat på en gång och slippa att behöva göra flera omgångar.

Pris

Priset är också en viktig faktor att överväga när du väljer en airfryer. Det finns modeller i olika prisklasser, och det är viktigt att välja en som passar dina behov och budget. Jämför olika modeller inom det prisintervallet du har satt upp för att hitta den som erbjuder det bästa priset för kvaliteten.

Hur man använder en airfryer

När man väl har köpt sin airfryer och ska laga mat i den för första gången är det inte alldeles självklart hur man ska gå tillväga.

Nedan följer en enkel instruktion för hur du lagat mat i din airfryer:

 1. Placera airfryern på en stabil yta och anslut den till eluttaget.

 2. Ställ in önskad temperatur och tid på airfryerns kontrollpanel eller via appen (om det finns en).

 3. Lägg maten i airfryerns matlagningskorg och sätt in den i airfryern. Se till att maten är jämnt fördelad i korgen för att få ett jämnt och bra resultat.

 4. Starta matlagningen genom att trycka på startknappen.

 5. Kolla till maten regelbundet och vänd den då och då om du ser att maten blir ojämnt tillagad.

 6. När maten är klar, ta ut matlagningskorgen med grytlappar för att undvika brännskador.

 7. Låt maten svalna i några minuter innan servering.

 

Tips för att få det bästa resultatet

 • För att få det bästa resultatet, rekommenderas det att skaka maten i matlagningskorgen efter halva för ett jämnt resultat.
 • Se till att inte fylla korgen för mycket. Det kan påverka tillagningen och orsaka ojämnt resultat.
 • Spraya på lite matolja för att få en extra fin yta och smak på maten.

Det är viktigt att läsa bruksanvisningen noga och följa alla säkerhetsinstruktioner när du använder din airfryer. Var också medveten om att matlagningstider kan variera beroende på matens typ och mängd. Det är alltid bra att kolla maten regelbundet för att undvika att den blir för mörk eller för torr.

 

Frågor och svar om airfryers

Vad är en airfryer?

En airfryer är en köksapparat som använder luftteknologi för att tillaga mat på ett hälsosammare sätt. Det innebär att maten blir tillagad med luft istället för olja. Detta gör att maten blir mindre fet och mer lättförståelig.

Kan jag använda en airfryer för att tillaga alla typer av mat?

Ja, det går att tillaga en mängd olika typer av mat i en airfryer, inklusive friterade livsmedel, kyckling, fisk, grönsaker och potatis. Det går också att tillaga efterrätter och bröd i en airfryer.

Är det svårt att rengöra en airfryer?

Nej, det är vanligtvis lätt att rengöra en airfryer. De flesta modeller har en matlagningskorg med non-stick beläggning som gör det enkelt att torka av efter användning. Det går också att ta bort matrester med en fuktig trasa.

Behöver jag använda matolja när jag använder en airfryer?

Nej, det behövs inte. Eftersom airfryern använder luftteknologi för att tillaga maten, behövs ingen extra matolja. Men om man vill ha maten lite mer fyllig och smakfull kan det vara bra att använda lite matolja eller spray.

Är det säkert att använda en airfryer?

Ja, det är säkert att använda en airfryer om du följer bruksanvisningen och säkerhetsinstruktionerna. Var också medveten om att matlagningstemperaturen kan bli mycket hög, så det är viktigt att använda skyddande handskar när du hanterar matlagningskorgen.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
13 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5